ЕПС од продаје два "аудија" купује теренце за раднике

На предлог Милорада Грчића, вршиоца дужности директора "Електропривреде Србије", Надзорни одбор ЕПС-а одобрио је продају два луксузна службена возила типа "ауди А6".

Два нова "аудија" нису била у складу са препорученим мерама за рационализацију возног парка, као ни по типу, класи, кубикажи, сврси коришћења и трошковима одржавања, саопштила је Служба ЕПС-а за односе са јавношћу.

"ЕПС поштује мере Владе Србије о смањењу трошкова и рационалној употреби службених возила. Новац од продаје два 'аудија' искористићемо за куповину теренских возила за раднике ЕПС-а који и по невремену, врућинама и мразу на коповима, у електранама и дистрибуцијама у тешким условима раде да би сва домаћинства и привреда у Србији имали електричну енергију", рекао је Грчић.

Према његовим речима, није било поштено да неко вози скупоцене "аудије" док радници на терену немају с чим да обављају свој посао.

Према предлогу Грчића, на реду је стандардизација и унификација службених путничких аутомобила на нивоу целог ЕПС-а, а уведено је и ограничење у кубикажи аутомобила.

ЕПС је већ започео рационализацију возног парка и прошле седмице објављена је продаја првих 99 аутомобила.

Средства од продаје возила и рационализације коришћења возила биће употребљена за набавку теренских возила.

У наредних годину дана планирано је да ЕПС прода 1.000 аутомобила и тиме уштеди око 300 милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи