Косовска Митровица, истрага у КБЦ због изливања мазута

Из топлане Клиничко-болничког центра у Косовској Митровици дошло је до изливања мазута, а надлежни из ове установе данас, дан након инцидента, истичу да нема опасности од загађења реке Ибар.

Косовска полиција је покренула истрагу поводом овог случаја, а надлежно косовско тужилаштво оценило је да се ради о кривичном делу уништавања животне средине.

Директор КБЦ у Косовској Митровици Милан Ивановић изјавио је Танјугу да је на помоћном резервоару топлане дошло до техничког квара јуче и до изливања мање количине мазута који је каналом стигао до оближње улице где се разлио по улици.

"Врло брзо су интервенисали радници Водовода, ЈКП 'Стандард' и техничка служба Здравственог центра, па је мазут механички скупљан лопатама и кофама и лоциран у бурад која су у депонији у кругу Здравственог центра. На месту изливања бачен је и песак", рекао је Ивановић.

Он је истакао да мисли да не постоји озбиљна опасност од загађења, поготово непијаће воде и реке Ибар јер, како сматра, количина није била велика и није могла ни да стигне до реке.

Ивановић је рекао да је овај проблем саниран, а да је изливање мазута изазвао, како претпоставља, заглављен пловак у помоћном резервоару топлане КБЦ који је одмах затворен.

Регионални шеф оперативе Косовске полиције Жељко Бојић изјавио је Танјугу да је јуче у 15.20 полицији пријављено да се из Здравственог центра излио мазут у канализацију.

"Екипе за увиђај су одмах изашле на лице места - истражна и форензичка јединица као и ватрогасне јединице. Увиђај је извршен на лицу места. Такође, форензичари су узели узорак из реке Ибар ради утврђивања даљег стања", рекао је Бојић.

Каже да је у вези са овим случајем контактирано надлежно Тужилаштво које је случај окарактерисало као уништење животне средине.

Полиција предузима даље мере и радње везано за овај случај, а узроци ће бити послати у Приштину на даљу анализу, додао је Бојић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару