Николић приредио пријем поводом Дана војске и Дана победе

Председник Србије Томислав Николић поводом Дана Војске Србије и Дана победе над фашизмом у Другом светском рату приредио је пријем за војни врх, на коме је истакао да је веома задовољан начином на који војни врх води нашу војску.

"Вероватно да има врховних команданата који не могу да преброје колико имају официра и војника. Србија није толика земља, али ја не верујем да међу њима може да се нађе поноснији врховни командант и да међу својим официрима може да нађе часније људе од вас, који носите униформу српске војске", рекао је Томислав Николић.

Николић је рекао да они са поносом могу свима да кажу да не само да припадају, него да предводе ВС, и да су веома одговорни када су у питању њихови потчињени, те да о њима брину сећајући се када су и сами били у том положају, посебно нагласивши да о онима на одслужењу војног рока брину као о својој деци.

"Зато вам још једном, у име свих наших грађана, наше деце, која мирно због вас спавају, честитам Дан војске, желим вам пуно успеха, да наставите као што сте радили до сада", рекао је председник обраћајући се војном врху Србије.

Истакао је да је веома задовољан начином на који воде српску војску, и додао да је задовољан и начином на који их војска слуша и начином на који ВС остварује сарадњу са грађанима Србије.

"Није то поверење никада ни било пољуљано, али пролазимо кроз разна искушења, у њима остаје неколико стабилних стубова Србије, а један од стубова је свакако Војска и ја сам вам због тога веома захвалан, пошто, ево, за скоро све време свог мандата, ни да сам хтео, нисам могао да нађем нешто што бих вам замерио", рекао је Николић.

Честитао је војном врху Дан војске, и истакао да знају због чега га обележавају.

"Нека вам увек буде у глави да носите униформе, да корачате испред строја као што су пре вас корачали они о којима свако наше дете све зна. Све најбоље, честитам од срца", рекао је председник.

Пријему су присуствовали министар одбране Зоран Ђорђевић, који је председнику Републике поклонио реплику српског војника из Првог светског рата, а начелник Генералштаба ВС генерал Љубиша Диковић, који је председнику на поклон уручио реплику топа "срце и душу сваког нашег војника".

На свечаности је свирао председнички квинтет војног оркестра "Станислав Бинички".

Свечаност поводом Дана Војске Србије и Дана победе ове године је обједињена и биће одржана сутра у Зрењанину.

На њој ће учествовати око 1.300 припадника Министарства одбране и Војске Србије и више од 40 моторних и борбених возила, оклопних транспортера, тенкова, ваздухоплова и пловних објеката.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару