Београд помаже "Петници" са шест милиона динара

Град Београд ће планираним ребалансом буџета, који ће се наћи на дневном реду седнице градске скупштине средином јуна, издвојити шест милиона динара за финансирање истраживачке станице "Петница", најавио је градоначелник Синиша Мали.

Мали је након састанка са директором ове установе Вигором Мајићем истакао да је једина истраживачка станица у Србији преко потребна младим талентованим људима и да ће зато Град Београд учинити све да она опстане и неометано организује семинаре намењене најбољим ученицима и студентима у различитим областима.

"Београд је један од оснивача истраживачке станице 'Петница' и финансирао је њен рад од почетака до деведесетих година прошлог века. Како је 'Петница' од изузетног значаја за развој науке у земљи, али и највећи центар оваквог типа у Европи, решили смо да помогнемо да стане на ноге и да настави да образује младе талентоване људе, од којих је чак 40 одсто из Београда, навео је Мали.

Малио је додао да ће тим циљем градска власт поново финансирати програме и семинаре 'Петнице'", нагласивши да ће за то бити издвојено по милион динара за наредних шест месеци.

"Имамо жељу, намеру и могућности да помогнемо и то ћемо и чинити. До краја године Београд и 'Петница' ће потписати протокол, чиме ће се поставити основа за дугорочно финансирање истраживачке станице", навео је Мали.

Вигор Мајић нагласио је да је веома обрадован показаном добром вољом градоначелника Београда јер се у пракси ретко среће да неко ко је на челу тако великог града препозна потребе удаљеног места, иако оно има значаја за будућност читаве земље.

"Били бисмо задовољни када би многи други следили пример Београда. За нас ово значи више поверења и оптимизма да оно планирано можемо и да урадимо", рекао је Мајић и изразио велику захвалност градоначелнику и Граду Београду.

На састанку у Старом двору, коме је присуствовала помоћница градоначелника Ирена Вујовић, договорено је и да градоначелник Мали током лета посети "Петницу", саопштила је градска Служба за информисање.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару