Шабић: Скандалозно саопштење Tужилаштва да не желим да сарађујем

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић оценио је као скандалозно саопштење Вишег јавног тужилаштва у Београду, у коме се наводи да он није желео да сарађује у откривању људи који су му упутили претње.

Шабић је на Радио-телевизији Војводине рекао да је "одлука тужилаштва да то јавно објави, скандалозна".

"Потреба да неко да саопштење о томе да сам ја одбио сарадњу врло је занимљива, а да исто то тужилаштво није дало саопштење ни 10 дана након рушења објеката у Савамали", рекао је Шабић.

Поновио је да се не осећа угрожено и да због тога није желео заштиту.

Више јавно тужилаштво у Београду саопштило је данас да је Родољуб Шабић одбио да сарађује са полицијом на проналажењу особе која му је претила.

Тужилаштво је навело да је у складу са својим законским овлашћењима предузело све мере како би био утврђен идентитет лица које је претило поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података личности Родољубу Шабићу, као и да је "позвало повереника ради давања потребних обавештења и података у циљу расветљавања овог догађаја, идентификације и откривању учиниоца".

"Иако је приликом давања изјаве у полицији по захтеву за прикупљање потребних обавештења тужилаштва, повереник навео да не жели да сарађује, Више јавно тужилаштво заједно с надлежним органима полиције наставља рад на случају у правцу утврђивања идентитета лица које је упутило претње Родољубу Шабићу, а све како би се заштитио његов животни и телесни интегритет", наводи се у саопштењу.

Непознате особе претиле су поверенику због тога што се јавно залагао да полиција истражи ко су људи с фантомкама који су у ноћи између 24. и 25. априла багерима срушили неколико објеката у Херцеговачкој улици у Београду.

Родољуб Шабић је на свом Твитер налогу објавио да је добио поруку: "Настави да се интересујеш за акцију људи под фантомкама, и бићеш у прилици да се сретнеш са њима".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару