Грчка и даље омиљена дестинација српских туриста

Грчка је најомиљеније летње туристичко одредиште наших туриста. Излази на три мора, има 1.200 острва и, колико год пута да сте били у тој земљи, увек нас изненади нечим новим. Камена Вурла је седамдесетих година била популарно летовалиште Југословена.

Дуж обале хотели, на плажи таверне, а залеђе планинско. Амбијент по мери наших туриста.

"Ми лежимо на термоминералним изворима температуре до 38 степени. У заливу је половина воде минерална. У њој има и радона и то у количини која је веома здрава за људе", каже Андреас Стиалоку, власник "Мицис Галини хотел" у Каменој Вурли.

На двадесетак минута вожње бродом је архипелаг Ликадонезија.

"То је скуп од неких петнаестак острва вулканског порекла. Одликује их прозирно море, црно вулканско камнеје и плаже са песком боје злата", каже Милош Белушевић из туристичке агенције "Биг Блу".

Острво Скијатос је добро познато нашим туристима, нарочито плажа Кукунариес, једна од најлепших на Медитерану.

"То је најсветлија плажа. Због кварца који се налази у песку, имате утисак да вода стално сија и трепери", каже Андреј Тодоровић из Контикија".

Скијатос је по мери активних туриста.

Градоначелник Скијатоса Панос Диолетас каже да можете да роните, једрите, возите планински бицикл, јашете, рибарите.

Домаћи туристи воле Грчку али љубав није лоше повремено освежити нечим новим. Острво Скопелос које је прославио мјузикл "Мама мија", би могао да буде тај фини љубавни зачин.

Уске стрме улице, многобројне цркве, беле куће са плавим прозорима, чине Скопелос неодољиво шармантним местом. У Солунској регији је добро позната Лептокарија. Ту се, као и у Каменој Вурли, овог лета очекује велики број наших туриста због којих ће аниматори у оквиру Српског клуба организовати забавни програм за децу и одрасле.

И тако, док лето не дође, морем господаре фоке, плажама патке, а ту је и понеки одважни купач.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару