Ускршње честитке

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, градоначелник Београда Синиша Мали и председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић честитали су Ускрс свим православним верницима и свештенству.

"Нека празник над празницима донесе у наше домове радост духовног испуњења и веру у непролазност и вечну обнову живота, у победу истине и правде. Христово васкрсење у свом јединственом значењу нам поручује да истрајемо у афирмацији добра, не губећи наду у боље и срећније сутра", навео је Марко Ђурић у честитки.

Додао је да се само са том надом и својим личним залагањем за љубав и поштовање међу људима, можемо одговорно и снажно суочити са изазовима тешког времена у коме живимо.

Васкрс је изворно надахнуће хришћанских вредности, а пут васкрсења је једини пут који имамо, навео је Ђурић и додао да на том путу увек после страдања долази радост новог живота.

Марко Ђурић честитао је Васкрс свим православним верницима и свештенству, а посебно српском народу на КиМ.

"Славећи живот, мир и међусобно разумевање, окренимо се једни другима и поделимо радост Христовог васкрсења са најближима, са комшијама и пријатељима, у духу вековоног заједничког живота на овим просторима, посебно на Косову и Метохији", навео је Ђурић.

"Уз радосни васкршњи поздрав вечне истине, наде и љубави, још једном вам честитатам Празник - Христос воскресе, ваистину воскресе".

Синиша Мали честитао је Ускрс патријарху Иринеју и свим верницима Српске православне цркве, уз жељу да се предстојећи празник проведе мирно и радосно, у кругу породице и пријатеља.

"У име града Београда и у своје лично име честитам Вам највећи хришћански празник. Васкрс је празник који нас подсећа да тек у дељењу и давању с ближњима налазимо истинску срећу, праве вредности, прави смисао и нека вам празнична атмосфера испуни срца топлином и благостањем. Ваша Светости и поштоване суграђанке и суграђани, пред нама је празник који нас учи спремности да одговоримо свим изазовима у животу придржавајући се основних хришћанских вредности. Христос Васкрсе!", навео је Мали.

Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић такође је упутио честитику.

"Нека нас и ове године Ускрс, као изворно надахнуће хришћанске вере подстакне да и даље заједнички градимо бољу будућност, и да нам у домове донесе обиље здравља, љубави и узајамног поштовања. У тој искреној жељи, поздрављамо Вашу Светост и све православне вернике уз изразе највишег уважавања и жељу да нам ускршњи празници подаре слогу и радост и да их прославимо са својим најближима у миру и благостању. Христос Васкрсе!", наводи се у честитки Никодијевића.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару