Комисија предложила удаљење с посла сестре у ГАК-у

Комисија у ГАК "Народни фронт" предложила је да се због повреде радних обавеза, педијатријска сестра која је мајци на подој донела бебу са погрешном идентификационом трачицом, удаљи са посла, у складу са законом.

Како је саопштено из те здравствене установе, Комисија за унутрашњу проверу квалитета стручног рада предложила је и да се због уклањања недоумице у погледу идентитета новорођенчета изврши ДНК анализа у организацији клинике.

Комисија је констатовала и да је сва медицинска документација вођена уредно и да није било никаквих пропуста у њеном вођењу.

Комисија је јуче и данас разматрала околности догађаја од пре неколико дана.

"Након што је Комисија упозната са писаним изјавама актера, као и изјава запослених на одељењу и извршеног увида у Историју порођаја пацијенткиње и новорођенчета, констатовано је да постоје пропусти у раду педијатријске сестре, јер је при преповијању беба на пулту за преглед заменила спољашње контролне траке које се налазе изван спољњег повоја беба", стоји у саопштењу.

Како се наводи, тиме није испоштован медицински стандард да се не креће у повијање другог детета, док се преглед и повијање претходног не заврши у целости.

"Том приликом није дошло до замене контролног броја који се налази око ручног зглоба детета, а исти се налази и око ручног зглоба мајке", наводи се у саопштењу.

Други пропуст начињен је када је донела мајци бебу на подој и том приликом се није уверила да се спољашњи контролни број новорођенчета разликује од контролног броја на руци мајке.

"Трећи пропуст се односи на чињеницу да иста на обавештење мајке да се контролни бројеви разликују није на лицу места или у присуству мајке отповила дете и уврдила његов идентитет, већ је дете вратила у бокс", стоји у саопштењу.

Сестра која је мајци на подој донела бебу са погрешном идентификационом трачицом преко руке у ГАК Народни фронт, удаљена је са посла док се не утврди њена одговорност, саопштено је јуче из те установе, а како се додаје, то се десило 22. априла.

"Породиља, мајка новорођенчета, приметила је да број који се налази на трачици преко грудног коша новорођенчета не одговара броју који је на трачици на руци мајке. Након што је позвала медицинску сестру и указала на неподударност", наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару