Честитке за Ускрс

Поводом Ускрса честитке патријарху Српске православне цркве Иринеју, свештенству и верницима упутили су бројни званичници.

Директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Министарства правде Србије Милета Радојевић навео је а Ускрс "треба да буде подстицај у подвигу снажења највећих људских вредности, мира, љубави и праштања на радост Свете Цркве и народа Божијег".

"Слушајући речи Псалмопојца: 'Ево дана који створи Господ. Радујмо се и веселимо се у њ', желим да нас радост Васкрсења увек крепи и даје снагу да пред свим изазовима овог света и века дамо Богодоличан одговор, како бисмо посведочили да смо ученици Христови и деца Светог Саве", истиче се честитки.

Председник скупштинског Одбора за људска и мањинска права Мехо Омеровић је изразио жељу да се предстојећи празници прославе у миру, срећи, задовољству и испуњени радошћу који носи овај највећи хришћански празник.

"Нека дани пред нама донесу здравље, радост и мир. Надам се да ће предстојећи дани свима подарити празнични дух разумевања, солидарности, толеранције и опраштања и који ће се проширити на сва срца, без обзира на њихову вероисповест, пол и нацију", навео је Омеровић.

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић честитала је Ускрс свим грађанима Србије који празник славе по Јулијанском календару.

"Честитам највећи хришћански празник - дан Христовог васкрснућа. Ускрс, празник наде и вере у бољу будућност, прилика је да покажемо своју истинску опредељеност ка узвишеним вредностима непоколебљиво доброг, исправног и хуманог", навела је Михајловићева, саопштено је из њеног кабинета. 

Председник Покрајинске владе Бојан Пајтић честитао је Ускрс свим хришћанским верницима који овај празник славе по Јулијанском календару. Ускрс је честитао и председник Скупштине Војводине Иштван Пастор који је поручио да следе ускршњи дани који "људска срца уносе наду у победу живота и љубави".

Такође, патријарх Иринеј са епископима честитао је верницима предстојећи Васкрс поручивши да се на овај свети празник саосећамо са свим прогнаним Србима, посебно са онима на Косову и Метохији, те да се, упркос страдањима, наш народ увек обнављао и дизао настављајући да хода путем Христовим.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару