Апел возачима да не возе под дејством алкохола

Данас је последњи радни дан пред празнике и очекују се гужве на путевима, посебно после подне. Највеће гужве очекују се на Хоргошу и Батровцима. Полиција ће појачати саобраћајне контроле ради веће безбедности саобраћаја, али и ради бољег протока возила.

Начелник Одељења за контролу и регулисање саобраћаја у Управи саобраћајне полиције Бобан Милинковић гостујући у Дневнику РТС-а нагласио je да се нарочито током празника људи опусте и олако схватају учешће у саобраћају.

"Од 1. до 3. маја прошле године из саобраћаја је искључено преко 900 возача под дејством алкохола. Тако не може да се учествује у саобраћају, па ћемо и ове године предузети све мере да спречимо поједине да угрозе друге у саобраћају", нагласио је Милинковић.

Указао је да је број саобраћајних несрећа последица повећаног интензитета саобраћаја и повољних временских услова за вожњу.

"Повећан на 10.300 са 9.600, што је око седам одсто. Број погинулих је смањен, тако да је мање тешких саобраћајних несрећа", напомиње Милинковић.

Према његовим речима, више је узрока саобраћајних несрећа, али је увек присутан и фактор брзине.

"Увек су последице теже, често непрописно извођење радњи у саобраћају, тренутак несмотрености у комбинацији са брзином, доводи до незгоде. На пример, приликом уступања првенства пролаза морате да обратите пажњу, а ако не процените брзину возила, последице су тешке", истиче Милинковић.

Током предстојећих празника саобраћајна полиција ће појачано радити ради безбедности, али и ради омогућавања боље проточности саобраћаја.

"Поготово на наплатним станицама ауто-путева и нарочито на делу пута Прељина–Чачак, где се стварају колоне и ту ћемо интервенисати да бисмо то избегли", додаје Милинковић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару