Милион канадских долара за децу Србије

Институт за мајку и дете у Београду добио је донацију вредну 750.000 евра, коју је тестаментом завештао брачни пар српског порекла из Канаде, Ђуро и Илинка Трифуновић. Средства су уложена у уређење више одељења ове здравствене установе, као и за набавку медицинске опреме.

У обнову одељења која се налазе на првом и трећем спрату, до сада је утрошено 432.000 евра, а за две недеље очекује се да стигне и остатак новца како би се радови наставили.

Обновљене и свеже окречене просторије обишли су рођака донатора Јелица Радосављевић, министар здравља Златибор Лончар и директор Института Радоје Симић.

Јелица Радосављевић је у име својих преминулих рођака одлучила да се новац донира Институту, јер је имала позитивна искуства са медицинским особљем ове установе.

"Одушевљена сам како ово сада изгледа, боље је него што сам очекивала. Све је испало баш онако како би моји ујак и ујна желели", рекла је Радосављевићева.

Задовољан је и министар здравља, који сматра да су сада за лечење деце створени услови као у свим европским болницама, а притом се није манипулисало средствима и новац није отишао у непознатом правцу.

"Ово је добар пример, поштовани су сви стандарди који важе у савременом здравству", рекао је Лончар.

Директор Института за мајку и дете истакао је да су сви радови обављени транспарентно, а тако ће бити и до самог краја.

"Планирамо обнову одељења патологије, реконструкцију лабораторије, као и набавку нове опреме", рекао је Симић.

Симић је истакао да се све ради транспарентно, у саставу екипе која одлучује како ће се та средства користити.

Поред донације Ђура и Илинке Трифуновић средства за Институт за мајку и дете уложило је и Министарство здравља, па је са 12 милиона динара уложено у обнову тоалета, а обновљена су и одељења за Хуману репродукцију и очна амбуланта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару