Лажна Гуча у Бечу!

Интернетом кружи реклама да ће се почетком маја одржати фестивал Гуча у Бечу, на коме ће наступити мајстори трубе и естрадни уметници из Србије. Организатори Сабора трубача из праве Гуче најављују кривичну пријаву због злоуботребе тог бренда. Због слабије посете педесет петом Сабору, овогодишња смотра трубе имаће другачији програм.

Гуча у Бечу није први пут. У септембру прошле године концерте у аустријској престоници одржали су мајстори трубе и народни певачи. Организатори Сабора трубача кажу да ће се овога пута обратити правосудним органима.

"Чим се евидентирају, односно пронађу лица која су то уредили Центар за културу и спорт ће поднети кривичне пријаве зог злоупотребе знака и имена Гуче", каже председник ИО Сабора трубача Милиовоје Доловић.

Никола Стојић, један од оснивача Сабора, сећа се да је и раније било покушаја да се фестивал трубе одржи ван Србије.

"Било је то и у Шведској било је и у Аустрији али то је било спорадично није било организовано како треба. А онда кад сам прошетао, ја никако нисам схватио, како је тај наслов и све оно тамо што сам видео не личи на Сабор", каже оснивач Сабора трубача у Гучи Никола - Ника Стојић.

Ових дана је у драгачевској варошици саборска застава склопљена, а на улицама тек по који пролазник. Већина кафана не ради. Да се сабор ближи, једино указују грађевински радови на Дому трубача. Уколико не поврати стари сјај, драгачевски сабор може да изгуби битку с конкуренцијом, сматрају и организатори и мештани.

"Учињене су бројне измене, пре свега укинута је забрана такмичења мајсторима трубе, значи сваки оркестар ове године чак и мајстори трубе могу да се такмиче у редовном такмичарском делу", каже Доловић.

Дугогодишњи гости Сабора већ су резервисали смештај у приватним кућама. Колика је посета, знаће се тек када се са ове бине заори саборска химна из стотине труба.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару