Вулин отворио Прихватилиште и дневни боравак за старе

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин у Бачкој Паланци отворио је Прихватилиште и дневни боравак за старе и пензионере, у оквиру Геронтолошког центра.

Александар Вулин је том приликом рекао да је Министарство у изградњу тог Прихватилишта уложило 50 милиона динара, а да је у опремање и побољшање услова живота у Геронтолошком центру уложило додатних нешто више од 10 милиона динара.

"Показали смо да држимо реч, јер смо пре годину дана најавили да ће тај објекат бити завршен и то се данас и потврђује", рекао је Вулин.

Он је казао да је, приликом доношења одлуке о изградњи Прихватилишта, донета и одлука да се изгради и дневни боравак за старе и пензионере, тако да Геронтолошки центар у Бачкој Паланци данас испуњава све најсавременије услове за прихват и боравак старијих.

Вулин је нагласио да је Министарство на чијем је челу, у последње две године, у установе социјалне заштите на територији Војводине уложило 515 милиона динара, иако су те установе у Војводини у надлежности покрајинске владе.

"Ми не гледамо на то која установа је под чијим надлештвом, већ нам је жеља да корисници социјалних услуга на териоторији целе Србије имају исте услове, без обзира која странка је на власти", рекао је Вулин.

Он је напоменуо да данас на отварању Прихватилишта нема представника покрајинске администрације, што, како је казао, више говори о њима, него о било ком другом.

Председник општине Бачка Паланка Александар Ђедовац рекао је да је камен темељац за Прихватилиште положен пре мање од годину дана, а да је данас објекат отворен у предвиђеном року.

"Поносан сам што се за време мог мандата отвара један овакав објекат", рекао је Ђедовац и нагласио да је Министарство за рад, заједно са Владом Србије, показало да им је, пре свега, интерес грађана на првом месту и да се нису обазирали на то која странка је надлежна за коју општину док је, како је рекао, покрајинска влада средства искључиво улагала у општине у којима су на власти биле странке које чине ту владу.

Капацитет Прихватилишта и дневног боравка је по 10 места.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару