Стефановић: Хоћемо да приближимо полицију грађанима

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је у Нишу на отварању Полицијске испоставе Медијана да је нишка полиција у прва три месеца ове године остварила успешнији резултат у односу на исти период 2015. године и смањила стопу криминалитета за више од 13 одсто.

Тај податак говори о добром раду полиције, која се интензивније и озбиљније ухватила у коштац са криминалом, као и да у тој борби нема заштићених. Отварањем ове полицијске испоставе, у којој ће радити сто полицијских службеника, показујемо да нас занима сваки део Ниша, рекао је Небојша Стефановић.

Према његовим речима, концепт полиције у заједници, подразумева да су полицајци заједно са својим грађанима, да познају рад локалне самоуправе, облике криминалитета на подручују на коме раде, као и да су грађанима лако доступни.

"Хоћемо да приближимо полицију грађанима, да људима омогућимо да се брзо и ефикасно обрате полицији када имају проблем, било да је реч о управним пословима, вађењу личне карте, пасоша и осталих докумената или о сузбијању криминала", поручио је Стефановић.

Захваливши представницима град Ниша и локалане самоуправе на уступљеној згради у којој ће радити новоотворена полицијска испостава, Стефановић је најавио да ће у наредних неколико дана на најпрометнијим саобраћајницама у насељу Медијана бити постављен видео - надзор повезан са полицијском испоставом, што ће знатно олакшати рад полиције и допринети повећању нивоа безбедности.

Такође, како је рекао министар, биће појачана и патролна делатност, у свакој улици, сваком делу насеља, а посебно у близини угоститељских објеката.

Стефановић је изразио уверење да ће сарадња између полиције и града бити интензивирана, јер, како је рекао, нема полиције у заједници и стварања безбедног амбијента, уколико сви друштвени фактори у томе не учествују.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић истакао је да сарадња града Ниша са полицијом треба да буде пример одговорног односа локалних самоуправа према полицији.

Перишић је подсетио да је у претходном периоду град донирао полицији више возила, пратеће опреме, као и да је недавно донирана и опрема за подизање саобраћајне безбедности.

"То је логичан приступ. Полиције треба да се сећамо, не само у лоша, већ и у добра времена, када имамо средства, начин и могућности да помогнемо. Кроз концепт полиције у заједници допринећемо да рад полицијских службеника буде доступнији и транспарентнији што је од стратешког интереса за целу заједницу", рекао је Перишић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару