Вулин: Субвенционисањем за две године запослено 17. 235 људи

Министар за рад Александар Вулин изјавио је да је од априла 2014. године закључено 26 уговора о субвенционисању запошљавања и да је по основу тих уговора од тада запослено 17.235 људи.

Вулин је у Оџацима посетио предузеће "Магна сеатинг д.о.о." које производи пресвлаке за аутомобилска седишта и у коме је више од 70 одсто радника запослено преко пројеката Националне службе за запошљавање.

Министар је рекао да је у буџету Републике Србије за ову годину предвиђено 12,3 милијарде динара за подстицање запосљавања.

"Сам новац није довољан, већ је неопходно да на целом пројекту подстицања запошљавања сарађују и локалне самоуправе, као и да се изврши обука радника, али и да ресорна министарства створе законску атмосферу за подстицај запошљавања", рекао је Вулин.

Према његовим речима, Влада Србије је 2006. почела да ради на субвенционисању запошљавања и до 2013. успела је да запосли 35.000 људи.

"Од апила 2014. до данас урађено је неупоредиво више у том погледу, и то због тога што се ова влада и ресорна министарства политиком субвенција не баве политички него економски, а како се радило раније сведочи податак да су од 2006. до 2013. потписана 274 уговора о субвенционисању, од којих је чак 95 раскинуто и то су раскинути уговори који су пописивани за време изборне кампање 2012", рекао је Вулин.

Посебно се захвалио локалној самоуправи Оџаци која се, како је рекао, показала као добар партнер и помогла да фабрика послује успешно и запосли велики број радника.

Оно што је посебно битно је, казао је Вулин, да та фабрика планира и проширење капацитета, тако да ће у Оџацима бити отворено још много нових радних места.

Директор предузећа "Магна сеатинг" Нихат Ердин, који је генерални менаџер за четири фабрике Магна у Европи, рекао је да се ове године планира завршетак новог постројења у Оџацима и да се већ с почетка наредне године може очекивати запошљавање нове радне снаге.

Фабрика "Магна сеатинг" производи пресвлаке за аутомобилска седишта за реномиране ауто куће попут "Реноа", "Шкоде", "Ауди" и "Форд".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару