Једно предузеће, два директора

Крагујевачки "Шумадија сајам" вероватно је једино предузеће у земљи са два директора. Иако шездесетак радника месецима не прима плату, у првом плану је спор око именовања првог човека фирме. Обојицу су у року од месец дана поставиле различите скупштине предузећа, чије чланове бира Скупштина града.

Једна фирма, а два директора – један у фотељи, други испред зграде. Иако је донедавни шеф угоститељства у "Шумадија сајму" Зоран Недељковић одлуком Скупштине друштва изабран за директора, још није преузео функцију.

"Ја нисам ушао у просторије друштва, зато што ме је приватно обезбеђење зауставило на вратима и није ми дало да уђем у свој радни простор. Мислим да су моја права повређена, основно право и право на рад", каже Зоран Недељковић.

На право и закон, позива се и Драган Кубуровић, кога је претходна Скупштина друштва на директорско место изабрала 12. фебруара. Одлуке нове Скупштине друштва и именовање новог директора не признаје.

"Они одржавају једну нелегалну седницу, коју нисам ја сазвао, што је супротно Оснивачком акту и Пословнику о раду Скупштине друштва. Тада постављају за директора господина Зорана Недељковића", истиче Драган Кубуровић.

Збрка око директорске фотеље почела је раније. Сматрајући да је избор Драгана Кубуровића нелегалан, оснивач "Шумадија сајма" Град Крагујевац тражи од Привредног суда увођење привремене мере у предузеће.

Суд то одбија и Кубуровић се, као овлашћено лице, уписује у Агенцији за привредне регистре.

"Ја могу да прихватим само ако се опет обрате суду и суд каже да господин Кубуровић није легално изабрани директор 'Шумадија сајма'. Ја се тог тренутка склањам", наводи Кубуровић.

"Решење је једно, да се они повуку и ако имају неке тврдње да је то нелегално, да онда легалним путем траже своја права", поручује Недељковић.

Из градске управе поручују да очекују помоћ МУП-а у спровођењу, како кажу, својих права. На заштиту полиције рачуна и Кубуровић због, како наводи, претећих СМС порука. Док борба за директорску фотељу траје, "Шумадија сајам" је у блокади, а запосленима се дугује осам плата.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару