Комесаријат: До 4. маја конкурс за решавање стамбених питања избеглица

Избеглице и бивше избеглице из Хрватске и Босне и Херцеговине које живе у Београду, а потребна им је помоћ за решавање стамбеног питања могу до 4. маја да конкуришу за закуп станова са могућношћу куповине у насељу Земун Поље.

Заинтересовани могу да конкуришу за један од 270 станова у насељу у Земун Пољу, који се дају у закуп на одређено време уз могућност куповине према условима предвиђеним Законом о избеглицама, саопштио је Комесаријат за избеглице.

Заинтересовани могу јавни позив, пријаву и образац изјаве преузети на инернет страни Комесаријата за избеглице и миграције, на инетрнет страни града Београда, као и код повереника за избеглице и миграције градских општина града Београда.

Подносиоци пријава за избор корисника 235 станова у Овчи, који је објављен 12. маја 2015. године, дужни су да комисији доставе нове доказе у случају промене података у односу на ранију документацију.

Они који желе да им се пријава разматра само за Овчу, могу да се о томе писаним путем изјасне до краја поступка разматрања пријава, наводи се у саопштењу.

Помоћ за решавање стамбених потреба доделом станова у закуп на одређено време уз могућност куповине може бити додељена свима који су због ратова од 1991. до 1995. године, стекли избегличк статус у Србији, без обзира на статус у време решавања стамбене потребе.

То могу бити избеглице које живе у колективним центрима или неком другом виду колективног смештаја, формалног или неформалног, и угрожене избеглице у приватном смештају и бивши носиоци станарског права који су без трајног решења у земљи порекла или Србији.

Стамбено збрињавање избеглица у Земун пољу пети је потпројекат Регионалног стамбеног пројекта, заједничког вишегодишњег програма Србије, БиХ, Црне Горе и Хрватске, чији је циљ да обезбеди трајна стамбена решења за око 27.000 најугроженијих избегличких породица, односно за око 74.000 људи у региону.

Од тог броја 16.780 породица је у Србији, односно око 45.000 људи.

Регионални стамбени пројекат Србије спроводи се уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР-а, а финансиран је средствима ЕУ, која је највећи донатор, САД, Немачке, Италије, Норвешке, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару