Словеначки војници Кфора донирали опрему ватрогасцима у Лапљем Селу

Припадници словеначког контигента Кфора уручили су помоћ коју су прикупиле њихове колеге у Словенији ватрогасној станици у Лапљем Селу.

Донацију чине ватростални комбинезони, чизме, шлемови, рукавице, прскалице за даљинско гашење пожара као и рачве за хидранте, као и муљну пумпу високог притиска која је преко потреба у ситауцијама поплава, саопштила је општина Грачаница.

Председник општине Грачаница Владета Костић рекао је да ватрогасна јединица у Лапљем Селу није под ингеренцијом општине Грачаница и да то представља велики административни проблем, али да је руководство општине захвално ватрогасцима на свему што су постигли у свом раду.

"Ова јединица се увек показала на делу, када су пожари, али и поплаве у питању, подједнако стручно и у саобраћајним незгодама. Ово је једна од најбољих јединица на Косову и свакако да им је свака помоћ добро дошла. Грачаница заслужује да има свој ватрогасни дом и потпуно опремљену јединицу", истакао је Костић.

По његовим речима, општина Грачаница ће покушати ове и наредне године да у министарству издејствује изградњу једног ватрогасног дома, а људи су оспособљени професионалци којима је једини проблем квалитетна опрема, каже се у саопштењу.

"Потрудићемо се да преко пријатеља издејствујемо и оно што им је већ годинама потребно, а то је пнеуметски секач без кога се не може у ситуацији када дође до тешких саобраћајних незгода", рекао је Костић.

Командатнт словеначког контигента Кфора потпуковник Новак Бостјан, који је и сам ватрогасац, рекао је да је у Словенији спроведена акција прикупљања опреме чиме су желели да дају допринос бољем раду ватрогасне јединице у Лапљем селу.

„Донели смо потапајућу пумпу која ће бити од помоћи, јер је на Косову све више поплава. Није новост да се ватрогасци све више баве поплавама, а не пожарима. Поред пумпе високог притиска, донели смо нешто од униформи, шлемове, чизме, два усмеривача воде као и редуцире за хидранте", навео је Бостјан.

Командир ватрогасне јединице Драган Секулић захвалио се војницима КФОР-а на помоћи и рекао да ће ова опрема у многоме значити у будућим интервенцијама.

"Имајући у виду да веома слабо стојимо са опремом, свака помоћ је добродошла. Свакако, сада ће бити лакше када будемо интервенисали, посебно из разлога што смо додатно опремљени униформама и шлемовима. У саставу наше опреме сада имамо још једну потапајућу пумпу, која ће ако затреба и буде поплава бити од великог значаја", рекао је Секулић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару