Стефановић: Покрићемо сва школска дворишта камерама

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је данас да ће ускоро све школе у Београду и основне и средње бити покривене видео надзором, као и бољим осветљењем у циљу веће безбедности деце и истовремено позвао родитеље да се активно укључе у акције које се тичу безбедности њихове деце.

“Безбедност деце у школама је проблем којем морамо сви заједно да приступимо и кренемо од себе шта ми можемо да учинимо”, рекао је Стефановић у центру "Сава" на радном састанку о безбедности деце у школама и вртићима на ком су учествовали директори, савети родитеља и стручних сараднка Предшколске установе “11. април” и основних и средњих школа са општине Нови Београд.

Стефановић је напоменуо да је ова трибина важна, јер су на њој родитељи, и да то враћа веру да можемо да мењамо ствари са којима нисмо задовољни, наводећи да је родитељ чије дете за две године креће у школу.

Он је, такође, навео податак да је Закон о безбедности саобраћаја дао могућност да се родитељи укључе и узму од полиције знак стоп да би заустављали саобраћај испред школе да деца пређу улицу.

"“Али за годину дана ниједан родитељ није се јавио полицијској станици и није дошао да штити своје дете. Нисам дошао овде да вам причам само лепе ствари - треба да кренемо од тога да у овој акцији сви треба да будемо заједно"”, нагласио је Стефановић.

Министар је указао да се у последње време мења структура криминала, те да је све више присутан у виртуалном свету и да због тога МУП развија одељења у полицији која могу да држе корак са развитком сајбер криминала.

"Због нарко дилера који су понекад присутни у школским двориштима, почели смо да радимо велике акције осветљавања школских дворишта и да постављамо камере.  То даје одређени ниво сигурности, јер криминалци знају да имамо снимак сваког. Један део основних и средњих школа остао је још непокривено али ће бити урађен у наредном периоду”", навео је Стефановић.

Он је рекао родитељима да МУП нема довољан број школских полицајаца да покрију све школе и да често један полицајац обилази по три школе, али да ће МУП гледати да тај проблем превазиђе.

Чланица градског већа Тања Поповић оценила је да је безбедност деце једна од најважнијих тема, ако не и најважнија.

Градски секетар за спорт и омладину Славко Гак рекао је би спорт у школи требало да буде онај мотиватор који ће велики број деце да сколни са улице и спречи да буду изложени негативинм утицајима околине.

Састанку је присуствовао и градски менаџер Горан Весић, а након уводних излагања Стефановић је одговарао на питања родитеља.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару