Додељена признања Капетан Миша Анастасијевић у Београду

Награде "Капетан Миша Анастасијевић" за привредно и друштвено стваралаштво додељене су у Београду. Признање је додељено у 19 категорија, а новинар и филмски критичар РТС-а Сандра Перовић, награђена је "за лепоту израза и ангажовано информисање".

У Капетан Мишином здању Ректората у Београду додељено је 19 признања појединцима и фирмама са подручја Града Београда. Ову престижну награду су добили и извршни директор београдског аеродрома "Никола Тесла" у Београду Раша Ристивојевић као најбољи менаџер године и амбасадор Изреаела у Србији Јосеф Леви за јачање привредних и пријатељских веза народа Србије и Израела.

Вредновање предузетничког стваралаштва се организује у оквиру пројекта "Пут ка врху", који је настао пре 16 година.

Зоран Мартиновић је рекао Танјугу да је тренутна стопа незапослености, према анкети о радној знази у Србији, 17,9 одсто и да је то много ниже него ранијих година.

Подсетио је да је влада прогласила 2016. за годину предузетништва у Србији и истакао да је циљ да се и то искористи како би се стопа незапослености спустила испод 15 одсто, што је ниво од пре светске економске кризе.

 

"Сигурно да у условима када је Србија више година суочена са високом стопом незапослености није лако добити признање за одређене заслуге. У последње две године дошло је до позитивних промена на тржишту рада које су се одразиле и на смањење стопе незапослености", рекао је Мартиновић.

Истакао је да му је драго што су препознати напори НСЗ-а да се анимирају сви актери на тржишту рада који могу допринети већем запошљавању и додао да је успостаљена сарадња са више од 100 локалних самоуправа, које улажу значајна средства у програме запошљавања.

Извршни директор београдског аеродрома Ристивојевић је рекао да је он само члан тима успешних менаџера на аеродрому "Никола Тесла" који се развија упркос свим изазовима.

Беогадски аеродром постаје капитално чвориште у региону и ове године се сигурним кораком прикључује породици аеродрома са више од пет милиона путника годишње, речено је приликом уручивања награде Ристивојевићу.

Амбасадор Израела Јосеф Леви је истакао да су Србија и Израел две пријатељске земље и поручио да Изреал верује у европску будућност Србије.

Леви је, поменувши јучерашње нападе у Бриселу, рекао да је дошло време да добри људи треба да се уједине против зла и додао да Србија и Изреал треба да се држе заједно.

Доделу награде организовали су новосадска агенција Медиа Инвент, новосадски и београдски универзитет са Привредном комором Београда.

Признања на републичком нивоу биће додељена 7. априла у Матици Српској у Новом Саду.

Председници Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику Скупштине Србије Александри Томић је уручено признање за изградњу и јачање просперитета, секретару Удружења за металску и електроиндустрију Привредне коморе Србије Љубиши Обрадовићу за допринос развоју привредног амбијента, а помоћници министра полиције Мирјани Недељковић за професионализам и несебичан стручни допринос у раду МУП-а Србије.

Директор "Холдинг корпорације Крушик" а. д. из Ваљева Младен Петковић је добио награду као лидер одрживог развоја и конкурентности, директор Прве Искре - Наменска АД Станоје Биочанин за јачање наменске индустрије, а предузеће Сервотех из Сурчина за најбоље мало предузеће које се бави савременим технологијама.

Такође, генерални директор "ЈАТ Технике" Мирослав Мусулин је добио награду за квалитет привређивања, директорка "Апотеке Београд" Јасминка Бјелетић за одговорно пословање и квалитет услуга и компанија "Алготек х" као лидер ИТ у региону.

Компанија "Солфинс" из Београда је добила признање за најбољи софтвер, Београдска банкарска академија и декан Хасан Ханић за висок ниво високошколског образовања младих.

Академик Никола - Кока Јанковић, вајар и уметник, добио је награду за животно дело, а историчар уметности и музејски саветник у пензији Никола Кусовац за запажен допринос српској уметности и култури.

Међу добитницима су и Сандра Перовић, новинар и филмски критичар РТС-а која је признање добила за лепоту израза и ангажовано информисање, драмска уметница Вјера Мујовић за промоцију српске културе и допринос међународној сарадњи, као и Центар за очување традиције и културе Термоелектране "Никола Тесла" у Обреновцу за пројекте за очување традиције и културе.

Извршни директор Привредне коморе Београда Светозар Крстић је рекао да и у овим тешким временима могу да се виде добри примери у привреди који треба за друге да буду идеја водиља на путу ка успеху.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару