Превремена радост за породицу Спасић

У дом породице Спасић у Бојнику пре пет дана стигле су две бебе. И ништа не би било чудно да порођај није кренуо пре времена, па је Јелена шесто и седмо дете родила код куће. Сви су добро, а на Одељењу неонатологије у лесковачкој Болници остају још неколико дана, док близанци не ојачају.

Журило им се па су све изненадили. На свет су стигли неочекивано у 36-ој недељи, окружени целом породицом. Најпре девојчица тешка килограм и 900 грама, а онда дечак, нешто нежнији и лакши. Паника, узбуђење, долазак на свет два живота. Све је стало у пет минута, каже тридесетогидишња Јелена Спасић.

"Не могу да вам опишем, јесте леп осећај, али ме је био страх. Први пут у кући сам се породила, више сам била успаничена док нису стигли сестра и доктор да ми помогну", каже Јелена Спасић.

Термин је био 18. април али, иако рођени раније и у кућним условима, у све празнијем лесковачком породилишту су задовољни јер су бебе и Јелена добро. Само би волели да је оваквих мајки више.

"Ово су ретке ситуације тако да ћемо морати више да се потрудимо да деце буде више. Ово је један частан изузетак и не знам колико ће бити пример другим мајкама", истиче начелник гинекологије Опште болнице Лесковац Драган Крстић.

Четрнаести март је посве другачији дан у радном веку дугом скоро деценију и по за медицинску сестру Ивану Мишић.

"Кад сам ушла било је неочекивано, порођај је кренуо и није више могло да се транспортује, прихватила сам прву бебу, а за другу је већ дошао наш гинеколог", каже главна сестра Опште службе Дома здравља Бојник Ивана Мишић.

Неизмерну захвалност отац близанаца упућује свим здравственим радницима, посебно доктору и сестри. Малишане старости од четири до 11 година, нестрпљиве да брат и сестра стигну, чекају нови изазови.

"Надам се да ћемо ето некако да приуштимо да имају, знате већ имамо петоро деце, мада тешка је ситуација не само овде него и у држави и мало смо око тих финансија тесни", додаје Јеленин супруг Новица Спасић.

Тијана Спасић каже да је са кумом договорено да се зову Лана и Лазар.

Неће бити лако, услови више него скромни, њих деветоро у мање од 30 квадрата. Места ни за кревеце. Тешко се живи од војне инвалиднине, материјалне помоћи и дечјег додатка. Али, љубави има па ће ваљда успети да заврше и кућу коју већ годинама граде.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару