Расписан тендер за обнову Музеја савремене уметности

В. д. директора Музеја савремене уметности Слободан Накарада рекао је да је лепа вест то што је званично објављен тендер за обнову Музеја.

Тендер је објављен и сада чекамо 40 дана да се јаве понуђачи, рекао је Накарада и указао да не жели да говори о ономе што се раније дешавало у поступку обнове Музеја, јер хоће позитивно да размишља.

Накарада је истакао да сви запослени у Музеју нестрпљиво чекају да почне обнова.

Тендер је објављен на сајту Музеја савремене уметности и на порталу јавних набавки, напоменуо је Накарада и изразио очекивање да ће се зграда Музеја ускоро вратити својој сврси, организовању изложби.

Члан Управног одбора Музеја савремене уметности Душан Оташевић је рекао да дели оптимизам Накараде и да се нада да је ово последње конференција за новинаре на којој се најављују радови и да верује ће наредни пут бити прослављан њихов завршетак.

"Са нестрпљењем чекам као и ви. Има младих људи који се не сећају какви су редови били испред Музеја приликом отварања изложби значајних домаћих и страних уметника", истакао је Оташевић.

Министар културе Иван Тасовац је рекао да у овом тренутку не треба очекивати навијање било каквих сатова који би одредили рок за завршетак радова.

"Кога змија уједе, тај се и гуштера плаши", напоменуо је Тасовац.

Истакао је да је јако важно подвући да Министарство није дозволило да ниједан динар новца пореских обвезника заврши у било чијим приватним џеповима.

"То ни даље нећемо дозвољавати. И то се тиче и Музеја савремене уметности и других музеја, као и комплетног функционисања система културе", поручио је Тасовац.

Вредност јавне набавке за обнову Музеја савремене уметности износи 689.150.000 динара.

Нова стална поставка музеја концепцијски је већ припремљена. Када ће Музеј савремене уметности бити отворен, није саопштено. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару