Вулин: Расте наплата доприноса

Наплата доприноса и даље расте и у периоду од 1. јануара до 14. марта ове године наплаћено је 802,6 милиона динара више него што је предвиђено планом, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

"То је за 1,19 одсто више него што је било прошле године", рекао је Александар Вулин приликом потписивања Колективног уговора којим су регулисана права, обавезе и одговорности из радног односа запослених у РФ ПИО.

Споразум су потписали ресорни министар Вулин, директорка ПИО Фонда Драгана Калиновић и председница Синдиката запослених у РФ ПИО Јелена Цветковић

Вулин је након потписивања колективног уговора изјавио да се наша привреда опоравља, чак и у зимским месецима, када не ради грађевинска индустрија и у којима нема пољопривреде као важног фактора за уплату доприноса, те да се у међувремену показало да је Закон о раду повећао утицај синдиката и колективног преговарања.

"Тако се понавља истина да без колективног преговарања нема социјалног дијалога", рекао је Вулин истакавши да је колективно преговарање важан институт и гарант да четири милиона корисника неће бити таоци лошег односа између руководства ПИО и синдиката.

Ми радимо тако да наш корисник на првом месту буде задовољан, навео је министар додајући да ПИО фонд ради све што може како би се приближио кориснику, а улога синдиката и руководства је у томе немерљива.

Колективни уговор је, додао је, гаранција корисницима да ће све њихове животне потребе бити задовољене у ПИО, а да ће запослени у ПИО бити задовољни и мотивисани, мада уз обавезе које морају да испуњавају.

"То је сврха и смисао колективног преговарања. Нашег корисника не треба да занимају наши проблеми, али ми смо ту да решавамо њихове проблеме", рекао је Вулин.

Директорка Републичког Фонда ПИО Драгана Калиновић истакла је да су запослени у ПИО фонду и руководство свесни одговорности и обавезе према 4,5 милиона грађана чија права утврђују својим радом.

"Потпупно смо свесни тога да само јединственим, искреним и отвореним разговором са запосленима можемо да подигнемо квалитет услуга и ажурност", рекла је Калиновић.

Она је додала и да се у Колективном уговору дефинише посебан акт којим ће се утврдити критеријуми за рад, резултати рада, а на основу тога и напредовање.

Председница Синдиката запослених у РФ ПИО Јелена Цветковић казала је да је Коалициони уговор део компромиса, договора и сарадње између послодавца и запослених уз сагласност и подршку министарства и владе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару