Читај ми!

Михајловић: Нема одсечених села и градова

Потпредседница Владе Зорана Михајловић каже за РТС да ће Влада Србије, као и пре две године, заједно са грађанима пребродити кризу која је настала због изливања река, истичући да су све службе у приправности. За воду на Коридору 11 криве бујице, а не инвеститори, истиче Михајловић.

Зорана Михајловић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекла да данас само два пута у Србији нису у функцији, Дуб-Рогачица и Чачак-Гуча, али да и ту постоје алтернативни правци и да ниједан град нити село није одсечено.

Михајловић истиче да је дошло до проблема на путевима који су у изградњи.

"На коридору 11 има делова који су поплављени због високог водостаја. Код села Брђани гради се један мост, па је један део скеле пао због водостаја, а пао је и кран", каже министарка саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре.

Истиче да се ту не ради о грешкама инвеститора.

"Код нових инвестиција, као што је мост на путу Љубовија-Братунац, један део је потопљен не само због водостаја већ због бујице. Једноставно, путеви су у изградњи и то је остетљиво. Службе су све време на терену", истиче Михајловић.

Наглашава да је у приправности преко 2.200 људи из свих путарских фирми, као и комплетна механизација.

"Тамо где постоји потреба за реаговањем они и раде", каже министарка и додаје да ће приправност трајати све време док ванредна ситуација не буде обустављена.

Додаје да следи додатни посао - процена штете, али да се за то у неким местима мора сачекати да се вода повуче.

Говорећи о раду железница, Михајловић је рекла да је Влада поносна на посвећеност запослених у железницама.

"Претходних годину и по дана се доста радило да се крене у инвестиције. Имамо рехабилитоване пруге, нове возове. Порука за све је да ћемо радити заједно, да ћемо се договарати и са синдикатима и са пословодством", каже Михајловић и истиче да нико неће бити отпуштен без договора и социјалног програма.

Министарка каже да се на конкурс за сва три директора Железница - за "Србија воз", "Србија инфраструктуре" и "Србија карго", пријавило 49 људи, али да ће директоре именовати следећа влада. Првенствено, истиче, треба говорити о инвестицијама, а не отпуштањима.

"После 40 година смо завршили први део Прокопа, почели смо рехабилитацију пруге Београд-Бар, заиста се у Железницама ради", нагласила је Михајловић.

Навела је и да је Влада ове године издвојила 16 милијарди динара за подстицај предузетништву, то јест развоју приватног сектора.

"Посебан део је подстицај женског предузетништва, јер је у предузећима које покрену жене критична друга или трећа година рада, када им треба додатни стимуланс. Такође, жене у Србији улазе у предузетништво после 40. године и морамо да их охрабримо да у то крену много пре", каже Михајловић.

Поручује женама, али и свима осталима, да искористе амбијент који држава ствара.

"Статистика је јасна. Од 26 одсто незапослености, ми смо данас на 18,6 одсто. Жене имају фантастичну подршку и будућност. Држава је уз њих, као и Привредна комора, и министарство привреде и Влада Србије, само треба искористити те пројекте", рекла је министарка.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару