Вучевић примио делегацију ЕБРД-а

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно са сарадницима разговарао је у Градској кући са представницима Европске банке за обнову и развој, на челу са вишим банкаром Давором Инђићем из сектора за градску инфраструктуру и животну средину, саопштено је из Кабинета градоначелника.

Представници Европске банке за обнову и развој истакли су да су имали добру сарадњу и са другим градовима у Србији, попут Београда, Крагујевца и Ниша, али да им је Нови Сад један од приоритета, наводи се у саопштењу.

Вучевић је делегацију Европске банке за обнову и развој упознао са најзначајнијим будућим капиталним инфраструктурним пројектима за Нови Сад и том приликом нагласио да су у фокусу за наредни период пројекти попут изградње западне обилазнице око Новог Сада, централног пречистача за отпадне воде, обилазнице око Петроварадина, прве подземне гараже у центру града и пројекат регионалне депоније. 

"У питању су капитални пројекти чија реализација не би зависила директно од средстава из буџета Града, већ би била потпомогнута спољном сарадњом и партнерствима", рекао је Вучевић.

Током састанка предочено је да би Европска банка за обнову и развој поред пружања финансијске помоћи и логистичке подршке, могла да оствари значајну саветодавну улогу за Нови Сад, претежно у правцу оснаживања пројеката енергетске ефикасности.

То се, пре свега, односи на унапређење енергетске ефикасности у Спортско пословном центру "Војводина" (СПЕНС), а потом и у сектору јавне расвете, али и у Јавном градском саобраћајном предузећу "Нови Сад".

Уколико би Град унапредио своју енергетску ефикасност, остварио би велику предност и стекао један од основних предуслова за свако даље аплицирање за фондове Европске уније.

У том случају би сарадња Града са Европском банком за обнову и развој, у области енергетске ефикасности била најбоља препорука и полазна основа за даље конкурисање код европских фондова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару