Читај ми!

До студентске праксе путем новог сајта

Центар за развој каријере Универзитета у Београду активирао је на порталу низ сервиса и алата за студенте и компаније у циљу подршке и реализације пракси за академце у Србији.

Преко портала за каријерно планирање студенти путем интернета могу да провере своја интересовања, способности и вештине како би се боље представили послодавцу, или да закажу саветовање у Центру за развој каријере.

Студенткиња Биолошког факултета Јована Трајковић задовољна је праксом коју је имала у центру.

"Мислим да добијамо јако корисне информације за послове и за праксе и за радионице, што је јако корисно сада када треба бити друштвено активан", каже Трајковићева.

Јована Трнинић, студент Филолошког факултета, каже да редовно прати позиве за праксе који су у току.

Студира српски језик и каже да нема праксе из те области, али да има сродних пракси у области маркетинга или пи-ар-а.

Уз помоћ новог сајта студенти ће моћи и да се пријаве на одређене конкурсе и да прате статус своје пријаве.

Директор Центра за развој каријере и саветовање студената Дејана Лазић
каже да портал "студентска пракса" послодавцима омогућава лакшу селекцију, лакши приступ кандидатима и комуникацију са њима.

"Такође, надамо се да ће факултети искористити погодности да постављају неке стручне праксе и да евентуално упућују послодавце са којима имају сарадњу или који су у наставној бази", каже Лазићева.

Захваљујући сарадњи са Хеленским привредним удружењем Србије у понуди су и тромесечне праксе у грчикм предузећима која послују у Србији.

Јоргос Папанастасиу, председник Управног одбора Хеленског привредног удружења Србије, каже да су ове године готово удвостручили број компанија које учествују, нудећи 64 места за студентску праксу.

"То је велика шанса за студенте да ступе у контакт са правим пословним животом, док пословни свет тако добија нове, свеже идеје", каже Папанастасиу.

За студенте Пољопривредног и Фармацеутског факултета организован је тромесечни курс вештине управљања каријером.

Катарина Шпакић са Пољопривредног факултета УБ наводи да само Пољопривредни факултет броји преко четири и по хиљаде студената, не рачунајући остале студенте Универзитета у Београду.

"Надам се да је ово тек сам почетак онога што треба да буде препознато на тржишту као успешан водич младим људима за будуће запослење", каже Шпакићева.

Центар за развој каријере Београдског универзитета сарађује са 320 компанија, а у прошлој године обезбеђено је више од хиљаду и сто пракси.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи