Египат и Тунис губе битку за привлачење туриста

Многи су искористили нерадни дан да провере шта нуде домаћа туристичка места, а шта агенције. Цене се крећу од шездесетак евра за десетодневно летовање у предсезони на северу Грчке, до неколико хиљада евра за путовање у егзотичне земље.

Мигрантска криза и страх од тероризма веома утичу на туристичка кретања. У агенцијама сазнајемо да за Египат и Тунис, готово да нема никаквог интересовања.

"Све оно што су нудили Египат и Тунис, по цени и квалитету, то ћемо сада понудити на Црном мору у Бугарској. Очекујемо да ће се ти туристи сада преселити и одабрати ту дестинацију. Тај концепт ол инклузив хотела, добрих хотела и ниских, популарних цена које су доступне сваком нашем туристи", каже Мирјана Влајић из "Еуроџета".

Иако су туристи из неких земаља најавили да неће овога лета путовати у Турску, тамошњи туристички радници кажу да немају веће проблеме од осталих.

"Проблем миграната и терористичких напада није само проблем Турске. Париз је имао исти проблем. У сваком случају, пред нама је лето пуно изазова, али ми смо своје цене за ваше тржиште доста снизили. Туристима ћемо пружити додатне услуге, и овде на Сајму примећујемо велико интересовање туриста за долазак у нашу земљу", напомиње Дерија Полат из канцеларије за културу и туризам амбасаде Турске у Србији.

Иако има оних који само шетају халама, већина се ипак одлучује за куповину жељених аранжмана.

"Радујем се томе што су наши људи научили да резервишу своје летовање током Сајма туризма. Повољнији су аранжмани, а агенције су избациле сву своју понуду, широк спектар дестинација које су припремили за лето", каже Душан Анастасов.

Док се друге земље боре за сваког госта, Бразилци немају шта да брину. Олимпијске игре довешће им милионе туриста.

"Бразил је сасвим спреман за Олимпијаду мада се бори са овим актуелним проблемима као што је вирус зика. Али надам се да ће све бити у реду, све је технички спремно за Олимпијаду, а добра енергија у Бразилу влада увек, а посебно сада", истиче Биљана Радојевић из агенције "Мундо Бразил".

У агенцијама обећавају и сајам на бис, што значи да ће и неколико дана након сајма у пословницама продавати аранжамане по нижим ценама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи