Удовичић: Београд је престоница спортског туризма

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је 38. Сајам туризма. Он је на Београдском сајму обишао штанд Туристичке организације Београда где је одржана презентација предстојећег Европског првенства у атлетици.

"Пре непунуних месец дана Београд је проглашен за шампиона спортског туризма и то је чињеница којом се поносимо. Спортски туризам је грана која има огроман потенцијал и он се развија пре свега изградњом спортске инфраструктуре. Као најсвежији пример можете узети новоизграђену Атлетску дворану која се свечано отвара 1. марта када ће угостити људе из Европе и света", рекао је Удовичић.

Удовичић је истакао да изградњом спортских објеката умногоме утичемо на развој туризма у Србији.

"Организацијом такмичења привлачимо велики број посетилаца из Европе и света да дођу у Србију. Само током Европског првенства у ватерполу остварено је преко 7.500 ноћења", рекао је Удовичић.

Министар је додао да изградњом спортске инфраструктуре уједно стварамо и услове за наше спортисте да се припремају у Србији али и привлачимо стране спортисте да дођу у нашу земљу.

"Србију у свету препознају као земљу спорта, земљу која је добар домаћин свих такмичења,  што смо и доказали на недавно одржаним Европским првенствима у ватерполу и у футсалу где су оборени рекорди посећености спортског догађаја тог типа. Сигуран сам да ће исти случај бити и на Европском првенству у атлетици наредне године", нагласио је Удовичић.

Удовичић је на Сајму туризма, са бившим колегом ватерполистом Филипом Филиповићем и кошаркашем Ненадом Крстићем, обишао и штанд амбасаде Турске.  

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи