Читај ми!

Протест испред Председништва Србије због споразума са НАТО

Више стотина грађана протестовало је испред зграде Председништва на Андрићевом венцу због потврђивања Споразума Србије и НАТО-а о сарадњи у области логистичке подршке.

Окупљени су на скупу, који су организовали Српски сабор Заветници и покрет Образ, затражили расписивање референдума о том Закону, као и о приближавању Србије НАТО-у до 27. марта.

Учесници протеста носили су заставе Србије, фотографије Владимира Путина, као и транспаренте против НАТО-а, узвикивали су "Косово је Србија" и певали патриотске песме.

Скуп, који је прошао без инцидената, обезбеђивала је полиција, а саобраћај је због протестне шетње која је уследила од Председништва и Владе Србије до амбасаде Русије био успорен.

На скупу испред Владе Србије речено је да је закон о сарадњи са НАТО донет мимо воље народа и противно Уставу Србије, јер се, како тврде, предаје инфраструктура и допушта НАТО трупама да "крстаре нашом територијом".

Заветници су најавили да ће у понедељак предати захтев Уставном суду Србије да тај закон прогласи неуставним.

Шетња је завршен испред амбасаде Русије где је предато писмо у коме се наводи да закон којим се потврђује споразум са НАТО-ом "није донет у име народа".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи