Селаковић: Гради се објекат за тужилаштва у Сомбору

Јавнотужилачка организација у Србији ће по први пут добити објекат у којем ће бити смештена само тужилаштва, рекао је министар правде Никола Селаковић приликом отварања радова на згради у којој ће бити смештено Основно јавно тужилаштво и Више јавно тужилаштво у Сомбору.

Селаковић је подсетио да ће зграда, која је подигнута крајем 19. века, бити адаптирана и опремљена у складу са најсавременијим условима рада, а за потребе јавнотужилачке организације и спровођење тужилачке истраге, саопштило је Министарство правде.

"У ову зграду, Република Србија ће уложити око 95 милиона динара и то за извођење радова, вршење надзора, као и набавку намештаја и опреме за тужилаштва", рекао је Селаковић.

Такође, он је истакао да се завршетак градње очекује у септембру месецу када ће зграда бити и усељена.

Селаковић је истакао да министартво дугује велику захвалност и бившој и садашњој градској управи Града Сомбора, који су имали слуха и омогућили да се зграда у којој је некада била школа уступи за потребе функционисања јавног тужилаштва у Сомбору.

Градоначелник Града Сомбора Саша Тодоровић је нагласио да ће нова зграда у којој ће бити смештено Основно и Више јавно тужилаштво повећати административни значај овог града, а што ће допринети и привредном и економском јачању Града Сомбора.

Упитан о затворском систему у Сомбору, Селаковић је указао да министарство улаже много труда и у реновирање и санацију затвора у целој земљи.

"Једна од највећих реформских ствари коју је министарство предузело у области извршења кривичних санкција тиче се јачања алтернативних санкција", рекао је Селаковић и подсетио да је Сомбор био међу првим градовима у Србији који је имао затвор отвореног типа.

Такође, он је истакао да ће министарство након детаљне анализе трошкова размотрити и могућност измештања затвора у Сомбору из центра града на периферију.

Селаковић је на крају истакао да ће Министарство правде у априлу месецу положити камен темељац за изградњу великог Окружног затвора у Панчеву, а да ће на јесен почети градња Окружног затвора у Крагујевцу, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи