Читај ми!

Донација САД Клиничком центру

У присуству амбасадора САД Кајла Скота и министра здравља Златибора Лончара, званично је пуштена у рад нова радна станица за магнетну резонанцу у Клиничком центру. Опрема је донација америчке војске и захваљујући њој ће пацијенти два пута брже добијати резултате дијагностике.

Радна станица вредна је 100.000 долара, а тај износ обезбедила је Европска команда америчке војске.

Амерички амбасадор истакао је да је веома задовољан што види опрему која је донирана Центру, а која ће удвостручити могућности за дијагностику најбољом опремом и најновијом технологијом.

"Нама је велико задавољство да видимо добре докторе које имате, који ће радити са новом опремом за будућност Србије. Захвалан сам и Европској команди која је обезбедила средства", рекао је амбасадор новинарима.

Министар здравља Златибор Лончар нагласио је да је донација одличан пример плодне сарадње две државе, наводећи да ће пацијенти сада два пута мање чекати на снимке.

"То је за њих веома битно, јер што пре урадите дијагностику, пре ћете кренути са лечењем или наставком терапије", напоменуо је Лончар.

Министар је изразио велику захвалност Европској команди америчке војске и додао да ово није крај сарадње, те да је добио уверење да америчка влада и њихови представници желе да помогну Србији, посебно када је реч о здравству.

Др Александар Ивановић објаснио је да је значај опреме у томе што има најсавременије софтверске и хардверске модалитете за најсавременију дијагностику грудног коша, абдомена и карлице.

"Захваљујући врхунској технологији омогућава да се пресеци обављају на пола милиметра, са вишеструким реконструкцијама, које дају и најситније детаље о патолошким променама", рекао је др Ивановић, који ће радити на новој опреми.

Пацијенти у Центру чекају до месец дана на дијагностику, али ће захваљујући квалитету и брзини нове радне станице, значајно бити смањено време чекања, додао је др Ивановић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи