Полиција од сутра стално у здравственим установама

Полицијске патроле ће од сутра бити стално присутне у здравственим установама, како би се зауставио талас насиља којима су здравствени радници изложени у последње време, договорили су се министри здравља Златибор Лончар и унутрашњих послова Небојша Стефановић, након још једног напада на лекаре.

Поред сталног присуства полицијских патрола у здравственим установама, договорено је да се убрзају већ инициране измене законских прописа, како би се проблем ефикасније решио на системски начин, саопштило је Министарство здравља.

Иако је досадашњом сарадњом два министарства већ било успостављено да полицијске патроле чешће обилазе здравствене установе, а после напада у "Народном фронту", полицијска патрола је реаговала за мање од два минута, показало се да то није довољно и да насилници и даље не презају од физичких насртаја на медицинске раднике.

Ноћас је у ГАК "Народни фронт" супруг пацијенткиње физички напао гинеколога током дежурства.

Министарство здравља још једном је оштро осудило напад на здравствене раднике, вербални или физички, и апеловало да се успостави комуникација између пацијената и медицинских радника на вишем нивоу уз обострано уважавање и поштовање, како се овакви и слични инциденти више не би догађали.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи