Вербић: Заједничко представљање старт ап пројеката

Израелске оргнанизације су заинтересоване за заједничка представљања старт ап пројеката и да се у Србији организује њихово регионално представљање, посебно иновација које се тичу спорта, рекао је министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић који учествује на конференцији о достизању циљева образовања у Јерусалиму.

"У претходној години, Израел је имао инвестиције од 4,5 милијарди долара у старт ап компанији што је више него што је имао директних страних инвестиција", рекао је Вербић у телефонској изјави Танјугу додајући да је то изузетан модел који би могла да користи и Србија.

Према његовим речима, израелски инкубатори и акцелератори, односно оргнанизације којима је циљ да промовишу предузетништво како у образовању, тако и у науци и технологији, су врло заинтересоване за зајеничка представљања старт ап пројеката.

Како је рекао, заинтересовани су и да се у Србији организује регионално представљање старт ап пројеката нарочито иновација које се тичу спорта, пошто је ово олимпијска година кад је спорт интересантнији него обично.

Наводећи да знају да постоје мале компаније у Србији које успешно спајају и спорт и високу технологију, министар је изразио наду да у догледно време можемо да очекујемо организацију заједничких представљања старт ап компанија.

Конференција "Достизање циљева образовања - агенда 2030", што су Унескови циљеви за наредних 15 година, одржава се у Јерусалиму.

На маргинама Конференције, Вербић је имао билатералне састанка са представницима израелског образовања, између осталог и са министром образовања у Израелу Нафтали Бенетом који је претходно био министар економије и који највише труда улаже у покретање и оживљавање старт ап компанија у Израелу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи