Осам година од пожара у кафићу Лаунџ

Породице и пријатељи осморо младих људи који су пре осам година страдали у пожару у кафићу Лаунџ у Новом Саду, окупили су се испред спомен-табле у центру града како би положили цвеће и одали помен преминулима.

Пожар се догодио у ноћи 17. фебруара 2008. године, а за изазивање пожара у Лаунџу првооптужен је Милош Малешев из Новог Сада, који је осуђен на 12 година затвора.

На основу Закона о амнестији 2012. године Малешеву је смањена казна на девет година затвора, сувласници локала Тамаш Колар и Срђан Бован осуђени су на по седам година, док је због помагања у изазивању пожара на затворску казну од две године осуђен и Бојан Кулачанин.

Осим Малешева, Колара и Бована, који се сматрају одговорним за избијање пожара, према другостепеној пресуди Апелационог суда за трагедију је одговорна и држава Србија, јер за време рада кафића Лаунџ, који је био регистрован, није урађена ниједна контрола о заштити од пожара.

Животе су те ноћи изгубили сестра и брат Мирјана (23) и Милош (19) Пекић, Милена Колунџић (23) и Бранка Саковић (23) из Новог Сада, Борис Бјекић (23) из Ветерника, Душица Кулаш (23) из Ваљева, Марија Гавранчић (23) из Кикинде и Владан Драговић (27) из Савиног Села.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи