Читај ми!

"Важна сарадња Србије и Аустрије у образовању"

Србија је земља која се налази на путу ка Европској унији, а Аустрија, која је највећи инвеститор, жели да је подржи у томе, при чему је једна од важних ствари сарадња у образовању, оценио је председник Привредне коморе Аустрије Кристоф Лајтл.

Поводом потписивања Меморандума о разумевању између Географског факултета Универзитета у Београду и Високе струковне школе ИМЦ из Кремса, Лајтл је рекао да га радује велико интересовање медија за овај догађај, јер то показује да је препознато да је образовање важан кључ важан кључ успеха за сваку земљу.

"Србија је земља која је на путу ка ЕУ, Аустрија је највећи инвеститор и жели да је подржи на том путу, кроз преношење искуства из иницијално образовања. Једна од важних ставки на том путу је управо образовање", рекао је он.

Додао је да је поносан што Србија и Аустрија сарађују у образовању, али и да је битно да се што више људи из две земље састају што ћешће.

"Битно је да се млади састају јер таква размена доприноси и приврендој размени, јер она иде преко људи", поручио је Лајтл.

Након више од 10 година узајамне размене информације и знања, и неколико посета студената и наставника ИМЦ Универзитета у Кремсу састављен је Меморандум о разумевању између ове две научне институције.

Спој традиције и најсавременије теорије и праксе у областима интересовања између више од 120 година старог факултета у Београду и једног од најпрестожнијих приватних факултета у Аустрији, отвара простор за будућу успешну сарадњу.

Јенс Енен, са Високе школе ИМЦ, објаснио је шта ће омогућити Меморандум.

Она ће нарочито да се огледа у могућности успостављања заједничких научних и стручних пројеката, еколошког менаџмента и одрживог развоја, организацију научно стручних скупова, посету и размену студената свих нивоа и наставника, заједничка издања и публикације и друго.

Имајући у виду висок ниво разумевања између ове две институције, као и богату међународну сарадњу које оне имају широм света, те посебно добре односе између аустријских и српских научних институција и бројне билатералне потписане споразуме између њих, овај меморандум наставља траг започетог и конкретизује кооперацију у наредним годинама, истакнуто је пред потписивање.

Велимир Шећеров са Географског факултета указао је да тај факултет има развијену сарадњу са другим универзитетима у Аустрији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару