РТС најгледанији и у јануару, скоро 2,5 милиона гледалаца уз Нолета

Највеће поверење и у јануару 2016. године, грађани Србије су указали РТС-у. Први програм јавног медијског сервиса био је чак 30 дана јануара ове године најгледанији ТВ програм, што је десет дана више него у истом периоду прошле године.

РТС је јуче забележио удео у гледаности од 25,7 што је два и по пута већа гледаност од другопласираног Пинка, чији је удео у гледаности био 10,3. Скоро 2.500.000 људи било је уз РТС, односно сваки други гледалац пратио је финале Отвореног првенства Аустралије између Новака Ђоковића и Ендија Марија.

Најгледанија емисија јуче била је додела пехара на тениском турниру у Мелбурну. Чак 54,3 одсто свих гледалаца који су били уз ТВ екране гледало је доделу 11. гренд слем титуле Новаку Ђоковићу на Отвореном првенству Аустралије.

Финални меч Ђоковић – Мари пратило је близу 2.500.000 грађана, односно сваки други гледалац.

Чак тридесет дана јануара 2016. године, Први програм РТС-а био је најгледанији телевизијски програм у Србији.

У првом месецу 2015. РТС је био најгледанији 20 дана, десет дана мање него ове године.

Осим преноса спортских догађаја, домаћих серија и информативног порграма, таквој доминантној свакодневној гледаности допринеле су и нове емисије РТС-а различитих жанрова.

На месечној ранг-листи најгледанијих емисија у јануару ове године, прве 23 су емисије Првог програма РТС-а, а међу 50, чак 40 је нашег јавног сервиса.

Рекорд гледаности оборен је током Европског првенства у ватерполу. Финалну утакмицу Србија – Црна Гора гледало је 2.762.000 гледалаца. Остале утакмице у којима се такмичила репрезентација Србије, пратило је више од два милиона грађана.

Осим спортских такмичења, на ранг-листи најгледанијих су и емисије Информативног програма – "Дневник" у 19.30, "Шта радите, бре", "Београдска хроника", "Око магазин", "Јутарњи дневник РТС-а", "Знање имање", "Ово је Србија", "Дневник" ТВ Нови Сад, квизови "Слагалица" и "Потера", Новогодишњи програм РТС-а, "Очекујте неочекивано", затим домаће игране серије "Чизмаши", "Комшије", "Монтевидео, Бог те видео" и "На путу за Монтевидео", "Бела лађа", "Камионџије", као и домаћи филмови, ТВ драме и верске емисије емитоване током новогодишњих и божићних празника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару