Европско првенство, успех у базену и око њега

По завршетку првенства у ватерполу, сумирају се утисци у Београду. Организатори задовољни, а признања стижу са свих страна. Око 300 акредитованих новинарских екипа, током две недеље, још једном су потврдили да је Србија добар домаћин великих спортских догађаја.

Рефлектори су спуштени с велике водене позорнице. Поносни су домаћи навијачи због нове европске титуле, али је и странцима осмех на лицу. 

На финалној утакмици било је 18.437 глеадалаца, што је нови рекорд европских првенстава. Организатори су захвални свима који су допринели успеху, посебно волонтерима.

"Ово ће се можда заборавити за пар дана, али кад прође неколико месеци, неколико година онда ће се сви сећати јануара 2016. године, да је ватерполо био централни догађај Европе и света", каже директор предузећа "Европско првенство 2016" Дарко Удовичић.

"Била је изузетна организација од ватерполо савеза до предузећа које је ватерполо савез направио, до све оне инфраструктуре која је била тамо. Напросто то је функционисало као сат, као најбоља екипа. Као што су момци били у базену", истиче директор Арене Ђорђе Милутиновић.

Са европским гостима данас се опраштају и у ресторанима у близини Арене.

"Било је доста више странаца него иначе, другачија је била динамика у рестрану. Циркулисало је доста људи, ми смо задовољни. Пратили смо све утакмице на нашим екранима заједно с нашим комшилуком", каже угоститељка Невена Цвијетић.

Ко је имао времена прошетао је до центра, тамошњих кафића, али и музеја.

"Ми смо успели, чини ми се, врло лепо и квалитетно да угостимо све госте Београда који су долазили и Београд за собом има једну рекордну годину у туризму. Ова, ако се по јутру дан познаје, биће такође рекордна и кажем, Београд се полако привикава на чињеницу да живи од туризма", наводи в. д. директора Туристичке организације Београда Миодраг Поповић.

Следећи испит за Арену и Београд стиже веома брзо. За неколико дана, у нашој највећој спортској дворани постављаће се специјални под на којем ће се, од 2. фебруара, за титулу шампиона у футсалу борити најбоље европске екипе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару