Мали са амбасадором Немачке о унапређењу услова живота Рома

Градоначелник Београда Синиша Мали разговарао је се у Старом двору са амбасадором Немачке Акселом Дитманом о заједничким пројектима у главном граду Србије.

Како се наводи у саопштењу Беоинфа, главна тема разговора била је реализација јуче потписаног споразума о спровођењу пројекта техничке сарадње под називом "Основно снабдевање пијаћом водом и санитарном опремом неформалних насеља у Београду" између градских власти и немачке организације за међународну сарадњу - ГИЗ.

Тим пројектом ће се становницима неформалних ромских насеља омогућити снабдевање мобилном пијаћом водом и санитарним кабинама у трајању од шест месеци. Реализацијом пројекта за 145 ромских породица који живе у неформалном насељу код окретнице аутобуса 75 на Новом Београду и у насељу Миријевско брдо на општини Звездара биће обезбеђени знатно бољи услови живота, наводи се у саопштењу.

Додаје се да је на састанку договорено да амбасадор Немачке и градоначелник Београда заједно присуствују свечаном обележавању почетка реализације пројекта.

Друга важна тема састанка биле су могућности сарадње са Немачком развојном банком на реализацији два пројекта јавно-приватног партнерства у комуналним делатностима, а то су пројекат прераде отпадних вода и пројекат даљинског грејања у Београду.

Мали је информисао амбасадора и о састанку са директором компаније "Сименс" на тему могућности финансирања пројекта јавно-приватног партнерства у области јавног осветљења, о напретку радова у оквиру пројекта "Београд на води", као и о сарадњи компаније "Икарбус" и немачке компаније "Мерцедес" у набавци нових аутобуса за градски превоз.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи