УНС: Непродати локални и регионални медији запосленима

Удружење новинара Србије протествовало је испред Владе Србије са захтевом да се спроведу одредбе Закона о јавном финансирању и медијима, које омогућавају да неприватизовани медији припадну запосленима.

Петар Јеремић из тог удружења рекао је да УНС и запослени у РТВ Врање, РТВ Бор, РТВ Суботици и још 15 регионалних и локалних медија захтевају да се без одлагања спроведу одредбе закона које омогућавају да непродати медији припадну запосленима.

Представници УНС-а су Влади Србије предали писмо за премијера Александра Вучића, у коме истичу тај захтев, као и да се оконча приватизација медија на коју се Влада Србије обавезала да ће завршити до 31. октобра.

"Више од четири месеца власт супротно закону одбија да непродате медије додели запосленима који на то имају прво. Држава кочи приватизацију, не финансира и уништава непродате медије, а новинарима и медијским радницима одузима право које им по закону припада", рекао је генерални секретар УНС-а Нино Брајовић.

Брајовић је упозорио да то може имати катастрофалне последице по запослене у медијима у локалним самоуправама и саме те медије.

Захтев УНС-а је и да Влада Србије измени правила за доделу државне помоћи у делу којим се ограничава максимални износ државне помоћи медијима на 23 милиона динара на три године.

Скуп је почео минутом ћутања Захарију Транавчевићу, који је преминуо јуче.

Протест је јуче подржао и НУНС, и позвао чланство да се придружи скупу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи