Возачки испити отказани због прекида у интернет комуникацији

Отказивање теоријског и практичног дела возачког испита у појединим ауто-школама догодило се због локалног прекида у интернет комуникацији између тих школа и портала државне управе, а не због квара на информационом систему Министарства унутрашњих послова, саопштило је то министарство.

Како се наводи у саопштењу, поводом навода у појединим медијима да је систем за електронско полагање возачких испита склон блокадама рада и неефикасан, због чега долази до отказивања полагања возачких испита, помоћник министра унутрашњих послова Слободан Недељковић је истакао да на централном информационом систему МУП-а и електронског портала државне управе "није било отказа система, нити су уочене техничке неправилности у његовом функционисању".

"Није тачна констатација да из овог разлога нису одржани испити из теоријског и практичног дела возачког испита. Само у појединим ауто-школама испит није одржан, али узрок није централни информациони систем, већ локални прекиди у интеренет комуникацији између појединих ауто - школа и портала државне управе. Други разлог за отказивање и делимично кашњење са почетком полагања возачких испита је због привикавања испитивача на строге процедуре при аутентификацији за отпочињање испита", рекао је Недељковић.

Према речима помоћника министра, систем за електронско полагање возачких испита је од почетка примене дао добре резултате и да ће, како је рекао, након почетних мањих проблема такве ситуације ускоро бити превазиђене.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи