Поповић: Београд почиње да живи од туризма

Београдски хотели за празнике били су максимално попуњени, а прецизне податке колико је зарађено од туризма имаћемо крајем јануара или почетком фебруара, каже директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић.

Директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић рекао је гостујући у Дневнику РТС-а да је ова година према неким спољним параметрима за туризам била веома успешна.

"Улазимо у 2016. годину са још једним рекордом, а и претходна је била рекордна. Бројимо ноћења, стране госте, а највише новац и могу да кажем да Београд почиње да живи од туризма. Прецизне податке колико је зарађено за празнике имаћемо крајем јануара или почетком фебруара", каже Поповић.

Истиче да су сви хотели у Београду били максимално попуњени.

"Београд у овом тренутку има 83 хотела и њихова попуњеност за празнике била је 100 одсто", каже Поповић.

Додаје да организованог дочека Српске нове године у Београду неће бити.

"Договорено је да вечерње концерте ораганизују Нови Сад и Ниш. Ми смо одлучили да традицију продужимо кроз децу, тако да ће од 12 до 20 часова на тргу "Бајка" бити оганизована прослава Српске нове године са великим бројем радионица, свираће дечје рок групе и то би требало најмлађе да уведе у празнично расположње", додаје Поповић.

Каже да се страни туристи највише интересују за музеј Николе Тесле и за Калемегдан и да велики спортски догађаји, али и политички, попут самита Оебс-а, доприносе развоју туризма. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи