Гашић са руском делегацијом о војнотехничкој сарадњи

Министар одбране Братислав Гашић разговарао је са првим замеником директора Федералне службе за војнотехничку сарадњу Русије Андрејом Бојцовом о унапређењу војнотехничке сарадње у циљу развоја способности Војске Србије и конкретизацији заједничких пројеката у области одбрамбене индустрије.

Састанку су присустовали и представници руске делегације који учествују у раду Међувладине комисије за војнотехничку сарадњу Републике Србије са Руском Федерацијом, као и в. д. помоћника министра одбране за материјалне ресурс Ненад Милорадовић и начелник Управе за одбрамбене технологије генерал-мајор Бојан Зрнић.

После разговора са министром одбране, настављен је радни састанак Међувладине комисије за војнотехничку сарадњу Републике Србије са Руском Федерацијом, који је започео у Сектору за материјалне ресурсе Министарства одбране.

Састанку су присуствовали, осим представника Министарства одбране и Војске Србије, представници Федералне службе за војнотехничку сарадњу Руске Федерације, као и представници предузећа и банака из Руске Федерације, наведено је у саопштењу Министарства.

На састанку Међувладине комисије за војнотехничку сарадњу разговарано је о опремању Војске Србије наоружањем и војном опремом руске производње, унапређењу капацитета за одржавање ваздухопловних платформи и система ПВО руског порекла у Републици Србији, као и о унапређењу сарадње предузећа одбрамбене индустрије две земље.

Такође, планом посете предвиђено је да представници руске делегације наредног дана обиђу научно-истраживачке и ремонтне установе Министарства одбране и Војске Србије, као и део предузећа Одбрамбене индустрије Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи