Рогозин посетио Специјалну бригаду и Војни музеј

Потпредседник Владе Русије Дмитриј Рогозин, који борави у вишедневној посети Србији, посетио је Специјалну бригаду у Панчеву као и Војни музеј на Калемегдану, саопштило је Министарство одбране.

Рогозин је у пратњи државних секретара у Министарству одбране Зорана Ђорђевића и Ненада Нерића и начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића посетио Специјалну бригаду у Панчеву.

Командант Специјалне бригаде бригадни генерал Зоран Величковић упознао је Рогозина са наменом те јединице, пише у саопштењу.

Госту из Русије је након тога презентован део наоружања и опреме која је на употреби и приказано гађање припадника бригаде из наоружања домаће производње.

Рогозин је раније данас у пратњи министра одбране Братислава Гашића посетио Војни музеј на Калемегдану и обишао сталну поставку где је кроз уникатне комаде оружја, одеће, униформи, ордења и фотографија видео 14 векова славне српске војне историје, каже се у саопштењу.

"Поставка вашег музеја говори не само о историји борбе српског народа за независност, већ и о војном братству наших народа", уписао је након посете Војном музеју потпредседник Рогозин у књигу утисака.

Потпредседник Владе Русије Дмитриј Рогозин стигао је синоћ у Београду где ће учествовати на заседању српско-руског Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи