Еколошки календар учитељице из Горњег Милановца

У преступној 2016. години очекује нас 366 дана, а у еколошком календару учитељице из Горњег Милановца за сваки дан подсећање да треба бринути о животној средини.

Од идеје до реализације несвакидашњег подухвата прошло је неколико година, али учитељица Љиљана Ђуровић није одустала. Иако на светском нивоу има доста дана који обележавају важне датуме везане за екологију, истиче да је уз свакодневну бригу о околини изузетно значајна и едукација деце.

"Ако их ми научимо у школи, они ће то касније пренети родитељима и пренети на ширу заједницу. И онда сам покушала еколошким календаром, да будем присутна сваког дана, у свакој учионици, са сваким дететом и да их опомињем на заштиту животне средине", истиче учитељица Љиљана Ђуровић.

Уз еколошке поруке у јединственом календару су и мисли научника, пословице и изреке.

Уз савете о животу са природом, у њему се могу прочитати и значајне информације о рециклажи.

"Потребно је пет година да се разложи жвакаћа гума у природи. Замислите да је кљуцне сада нека птица, она не би сутра могла да пије воду, ни да једе и угинула би. И онда свакога дана када деци пласирате по неку информацију они ће запамтити", објашњава ова учитељица.

Љиљана се нада да ће ученике календар подсећати да није довољно само понекад, већ читаве године размишљати о екологији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи