Нови Сад, посао за 70 младих у Омладинским новинама

Омладина ЈАЗАС-а Нови Сад покренула је ове године, уз подршку Министарства омладине и спорта, пројекат јачања капацитета Омладинских новина "Кик Клик Бум" са циљем да се оснују као званичан медиј у АПР-у који послује по комерцијалним и тржишним условима. Резултат тога је посао за 70 младих новинара, речено је на скупу у Новом Саду.

Промоцији 10. броја Омладинских новина које је основала Омладина ЈАЗАС-а Нови Сад присуствовали су градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Омладинске новине "Клик Клик Бум" настале су 2013. године као прве и једине новине у региону које се баве искључиво афирмисањем младих, сагледавањем позитивних догађаја из окружења и са редакцијом састављеном искључиво од младих људи.

До сада је у 45.000 примерака Омладинских новина представљено преко шездесеторо младих појединаца.

Честитајући младима на успеху који су остварили у претходне две године, Вучевић је рекао да је најважније то што је реч о афирмацији позитивних ствари а не, како је рекао, "сензационалистичким вестима којима смо претрпани последњих година".

"Велика је ствар што имате подршку ресорног министарства, град даје свој допринос, а синергија са вама младима донела је добре резултате. Наш задатак је да створимо услове да млади остану у нашој држави, јер само на тај начин ова земља има будућност", истакао је градоначелник.

Додао је да је и овај пројекат сегмент промоције Новог Сада као кандидата за Омладинску престоницу Европе, истичући да је велики успех ући у првих пет у претходном избору, и то највише захваљујући појединцима и невладиним организацијама.

"Системска брига града је показатељ да Нови Сад размишља о будућности, односно о томе како да се побољша положај младих и како да им се омогући да испоље своју иницијативу и креативност. Највећи проблем је стопа незапослености младих, а кроз овај пројекат запослиће се 70 младих људи", рекао је министар Удовичић.

Скренуо је пажњу младим новинарима да су одабрали одговоран посао који у данашње време носи са собом много изазова.

"Ове новине су сјајна ствар, првенствено зато што у њима раде млади људи који скрећу пажњу јавности на успехе, остварења и достигнућа својих вршњака, пружајући им тако добре примере. Чини ми се да је, не само младима, већ и целокупној јавности потребно више садржаја који се баве културом, уметношћу, образовањем, науком, спортом... Писањем о томе управо сте ви ти који правите позитивну промену у свом окружењу", истакао је Удовичић.

Овим смо, како је рекао, послали поруку да млади могу да креирају будућност у својој локалној заједници.

На промоцији 10. броја Омладинских новина додељене су дипломе омладинским новинарима, а градоначелнику Милошу Вучевићу, министру Вањи Удовичићу и члану Градског већа за спорт и омладину Предрагу Свилару уручене су захвалнице за подршку пројекту.

Омладина ЈАЗАС-а Нови Сад свакодневно, својим активностима, учествује и у креирању омладинске политике, ради на едукацији и оснаживању младих, а уз редовне активности и кампање, покренула је и Омладинске новине и омладински камп.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару