Засијала новогодишња јелка на Тргу Републике

На Тргу Републике засијала је новогодишња јелка, чиме је и званично почела градска новогодишња манифестација "Београдска зима".

Лампиони на јелки високој 16 метара, на платоу између "Руског цара" и "Беоизлога", засветлели су након што је Деда Мраз замолио окупљене малишане да рукама на њу пренесу "чаролију из децембарске ноћи".

Осим специјалног госта са Северног пола укључивању јелке присуствовао је и градоначелник Београда Синиша Мали у друштву сина и ћерке. Они су прво послушали "Срећна вам Нова година" и "Деда Мразе куд те воде снежне стазе", које су певали Миња Субота и дечији хор "Чаролија".

Мали је поручио да је манифестација "Београдска зима", која садржи "Београдски новогодишњи фестивал", "Трг отвореног срца", клизалиште, "Трг бајки", "Улицу отвореног срца" и дочек Нове године, поклон житељима главног града и њиховим гостима из земље и иностранства за новогодишње празнике.

"Новогодишњи програм ће ове године бити никада богатији, а трајаће дуже него претходне прошле и претпрошле године. Очекујемо велики број активности, програма и представа. За свакога ће бити по нешто", рекао је Мали.

Градоначелник је додао да је град ове године новогодишњу расвету укључио последње недеље новембра, раније него иначе, чиме је грађанима омогућено да дуже уживају у празничној атмосфери.

"Нешто мало новца смо издвојили и купили нову расвету, тако да ће сада она бити и на неким местима на којима до сада није била. Мислим да ће град Београд изгледати боље него икада и да ћемо у правом празничном расположењу дочекати Нову годину", поручио је Мали.

Идеја "Београдске зиме", како су поручили градски челници, јесте да се Београђанима и гостима нашег главног града омогући богат и разноврстан програм током децембра, јануара и фебруара.

"Трг бајки" биће постављен испред Општине Звездара и Културне установе „Вук”, где ће од 15. децембра до 15. јануара бити приказиване бајке у зимској кућици окићеној јелком.

На Тргу Николе Пашића биће отворено клизалиште 16. децембра, а од 18. децембра на Београдском сајму биће одржаване представе за децу, концерти за старије и остале манифестације.

Традиционална "Трка Деда Мразова"” уследиће 30. децембра, са великом бином и најавом дочека испред Дома Народне скупштине.

Испред Скупштине Србије, али и на Тргу Републике, 31. децембра биће организован новогодишњи дочек, док ће у „центру "Сава"” бити одржан концерт класичне музике.

Традиционално, 1. јануара одржава се „"Улица отвореног срца"” у Светогорској, која ће се ове године проширити и на Скадарлију.

На дан Божића на Тргу Републике одржаће се и традиционално ломљење чеснице.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару