Гашић: Наредне године значајна улагања у војне болнице

Министар одбране Братислав Гашић изјавио је у Нишу да годинама уназад није било улагања у војно здравство, да се налазило на маргинама, али да се то стање мења јер почињу значајна улагања. Истиче и да Србија у борби против тероризма може да помогне и допринесе кроз обавештајни рад и размену информација са свим безбедносним службама широм света.

Братислав Гашић рекао је у Нишу да значајна средства почињу да се улажу у војне болнице како би се обезбедили што бољи услови за лечење како војних, тако и цивилних осигураника.

Гашић каже да 2016. године очекује значајна инфраструктурна улагања у нишку Војну болницу. Већ у јануару, додаје, очекује се долазак новог скенера у ту здравствену установу.

Гашић је у нишкој Војној болници са председником Клуба привредника Ниша Драганом Милошевићем потписао споразум о сарадњи и присуствовао предаји савремеменог ЕКГ апарата који је обезбедио Клуб привредника.

Уговор о донацији ЕКГ апарата потписали су начелник Управе за здравство пуковник Угљеша Јовичић и председник Клуба привредника Драган Милошевић.

Захваљујући на донацији, министар Гашић је истакао да годинама није улагано у Војну болницу Ниш и у војно здравство које је, како је рекао, годинама било на маргинама здравствених дешавања у Србији.

Министар одбране је најавио да ће Клуб привредника Ниша у јануару донирати Војној болници комплетан видео надзор и најсавременији ултразвучни апарат.

Милошевић је рекао да донација ЕКГ апарата, представља прву у низу донација Клуба привредника Војној болници.

Управник Војне болнице Ниш пуковник Горан Дамњановић захвалио је на донацији и успостављању дугорочне сарадње. 

Војска Србије помаже у борби против тероризма

Министар одбране Братислав Гашић рекао је у Нишу да Србија у борби против тероризма може да помогне и допринесе кроз обавештајни рад и размену информација са свим безбедносним службама широм света. 

"Војска Србија и наше безбедносне агенције укључене су у од првог дана у глобалну борбу против тероризма", истакао је Гашић коментаришући декларацију о борби против тероризма која је усвојена на Министарском савету ОЕБС-а у Београду.

Према његовим речима, Војска Србије укључена је и у збрињавање миграната и економских емиграната.

Војска Србије, додао је Гашић, такође је део једног великог тима који води рачуна о безбедности грађана Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару