Селаковић и Лончар обишли рањеног адвоката

Министри правде и здравља Никола Селаковић и Златибор Лончар обишли су у болници адвоката Владимира Зрелеца који је 1. децембра тешко рањен када су, за сада непознати нападачи, у њега испалили више хитаца у близини адвокатске канцеларије у којој ради на Врачару.

Након посете Зрелецу, који се још налази у шок соби у Ургентном центру у Београду, министар Селаковић је апеловао на полицију и тужилаштво да уложе максималне напоре и што пре расветле тај случај.

"Изражавајући наду да ће се стабилизовати и поправити здравствено стање адвоката Зрелеца, апелујемо као Министарство правде на истражне државне органе да што пре истраже ко су налогодавци, ко су извршиоци и који су мотиви напада на Зрелеца", рекао је Селаковић.

Истакао је да је за наш правни систем као и за правну сигурност свих грађана Србије од велике важности да се открију и мотиви и налогодавци и извршиоци кривичних дела.

Према његовим речима, адвокати су они који су дужни по својој професионалној савести и своме занату да воде рачуна о заштити и права и интереса грађана чија су права и интереси угрожени и да их заступају на суду чак и онда када их сви оставе.

"Ако на примерима адвоката, извршитеља, као лица која носе статус службеног лица нисмо у стању да докажено да постоји ефикасан и ефективан правни систем гоњења и кажњавања учинилаца кривичних дела у Србији, чему онда да се нада обичан грађанин, чему да се нада онај који не ужива такав статус и који није у прилици да има кривично правну заштиту своје професије, као што су то у овом случају адвокати", навео је министар.

Упутио је апел свим надлежним органима гоњења, да што пре разоткрију напад на Зрелеца као и све претходне нападе на адвокате и да се открију њихови мотиви.

Министар Лончар је рекао Танјугу да је Зрелецово стање и даље критично, али да лекари раде све да се побољша.

"Тренутно могу да вам кажем да је реч о тешким повредама и да је стање критично. Ради се све што у је моћи лекара и медицинског особља да то стање буде боље", навео је Лончар.

На Зрелеца је пуцано из кола у покрету у уторак увече у Улици патријарха Варнаве 48 на Врачару, у близини његове канцеларије. Нападачи су у њега, како су навели медији, испалили шест хитаца у тренутку када је испаркиравао свој аутомобил”, а погођен је са три метка.

Зрелец је иначе бранилац оптужених из криминалне групе Слободана Шарановића осумњиченог за убиство Николе Бојовића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару