Полемика Дуње Мијатовић и Александре Ђуровић

Представница ОЕБС за слободу медија Дуња Мијатовић затражила је да се прекину притисци на лист "Курир" и власника Александра Родића а народна посланица Александра Ђуровић је тим поводом указала да Мијатовићева износи, као и обично, ноторне неистине.

Александра Ђуровић рекла је за Танјуг да Мијатовићева износи, као и обично, ноторне неистине и тешко је поверовати у било какву добру намеру.

Ђуровићева је рекла да је читавој јавности "више него јасно да је Александар Родић тај који је злоупотребио болесног човека, а да се његова новина бави рекетирањем људи".

Према њеним речима, не постоје никакве претње Александру Родићу, а на које полиција није одмах реаговала, тако да је "прича о угрозености Александра Родића и његове породице нешто што се злоупотребљава за нападе на Владу Србије".

"Уверена сам да ће премијер и Влада учинити све да сачувају стабилност и безбедност наше земље и свих њених грађна, исто као што сам сигурна да закон мора да једнако вази за све, били они политицари, новинари или ма којом другом професијом се бавили", закључила је Ђуровићева.

Како преноси Танјуг, Мијатовићева у изјави за Курир рекла да, све док постоје напади на уреднике и новинаре, као šто су напади на Родића, не моžе се говорити о слободи новинарства и сигурности новинара.

Вулин: Било би добро да Мијатовић не буде тужилац и судија

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је , поводом изјаве представнице ОЕБС за слободу медија Дуње Мијатовић, која је затражила је да се прекину притисци на лист Курир, да би било лепо да Мијатовићева послуша себе и не покушава да буде тужилац и судија.

"Бар не у Србији, која је суверена и слободна земља. Много слободнија од многих других земаља у којима се људска права заиста крше, а о којима госпођа Мијатовић не говори", рекао је Вулин, наводи се у саопштењу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Вулин је оценио да би било добро да Мијатовићева прави разлику између јавне речи и одговорности за јавну реч, а посебно да прави разлику између лажи и одговора на лаж, између информације и подметања.

"Док то не научи, најбоље да се држи своје мисли и да не суди и да не тужи. У Србији за то има много позванијих и непристраснијих", додао је министар.

Радом канцеларије ОЕБС-а за слободу медија, због двоструких аршина, незадовољан је и шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, који ће сутра у Београду захтевати успостављање јасних критеријума о њеном раду. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару