Стефановић: Зашто Миленовићева не жели да сарађује?

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је полиција у сарадњи са тужилаштвом учинила све из своје надлежности како би се открили починиоци напада на чланицу Савета Владе Србије за борбу против корупције Мирославу Миленовић.

Небојша Стефановић је у изјави за јавност навео да је неистина да полиција није преузела ништа у случају Мирославе Миленовић.

"Напротив, у сарадњи са тужилаштвом, МУП је и у случају првих навода и данас преузео све из своје надлежности како би се открили починиоци напада", изјавио је министар.

Истиче да Миленовићева, нажалост, није желела да сарађује са полицијом, а није ни пристала да било која медицинска установа установи степен њених повреда.

"Отуда се доводи у питање зашто неко ко ради за владин орган не жели да сарађује са Владиним институцијама и помогне у истрази око напада", рекао је Стефановић.

Додао је и да је "веома интересантно, да у дану у којем је претрпела напад, госпођа Миленовић није пропустила да помене премијера Вучића, наравно у негативном контексту".

"Они који су се залагали да истраге треба препустити полицији и тужилаштву, тврдећи да је уплив политике недопустив, сада чине супротно. Остаје нејасно да ли је то промена њиховог става или само још једна прилика за обрачун са политичким противником или неистомишљеником", истакао је министар.

Каже да се поставља и питање зашто би било ко тражио од полиције одговорно поступање, а не жели да пружи било какву информацију која би олакшала проналажење починиоца.

"Данас смо имали прилике да видимо коментаре и реакције које изгледају потпуно идентично и оркестрирано и доприносе стварању једне лоше атмосфере, атмосфере линча у којој треба да се пронађе неко ко је политички крив, а не неко ко је крив за физички напад", истакао је министар.

Стефановић је позвао све да се уздрже од коментарисања истрага које су у току и да дозволе државним органима да раде свој посао, баш као и у свим претходним случајевима које је МУП успешно решио.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару